MUSIC

Boetlek Underground Escape

In 2014 leerde ik muzikant/componist Serge Epskamp kennen in de Hippie hut te Dalfsen.

Hij speelde toen in de blues formatie Bacon Fat Louis waar ik voor gevraagd was een album hoes te maken.

De aanzet voor de hoes zou ik de avond dat ik onder andere Serge leerde kennen live doen tijdens een optreden van Bacon Fat Louis. En wonderwel lukte dit mij. Zelf had ik in muzikale projecten gezeten, dus dit kwam na een tijdje ter spraken. Serge stelde voor eens iets samen te proberen.

Ik zong per whats app wat en en verzond het naar Killer Bee Honey één van de artiesten namen van Serge. Hij maakte muziek onder mijn tekst/zang en ons eerste nummer was een feit, het disco nummer,”Be my miracle”. We vroegen soms gast zangers die vaak geen zangers waren iets in te spreken of te zingen wat wij mogelijk konden gebruiken voor onze nummers, en zo ontstond ons eerste album in 2020 ,”BUE”, die te beluisteren valt op Bandcamp. Mijn artiesten naam is trouwens Boetlek. En Pedro Propaganda / Peter van Hemert is ons Manusje van alles die op veel nummers en in onze videoclips te zien en horen is. Tum Tum is mijn vrouw Sandra die op verschillende nummers te horen is.

We hebben een paar keer opgetreden, maar wij vinden dat optreden afbraak doet aan ons Boetlek Underground Escape zijn. Veel liever zouden wij video presentaties doen bij bijvoorbeeld mijn exposities. Zowel mijn werk en onze muziek hebben strip elementen, wat wij van de band gemeen hebben, een grote liefde voor stripboeken.

Veel plezier met ons

Pieter Zandvliet

Check Casco songs.com

Related