Persbericht Expositie Hoogeveen

23 februari 2023

PERSBERICHT.

Galerie Delibre exposeert kunstenaar Pieter Zandvliet.

Jan Willem Pieter Zandvliet exposeert van 3 maart tot 28 april in Galerie Delibre, in de Drentse Werf. Zandvliet is woonachtig in Nieuwleusen maar geboren in Leiden (1969).

Zijn werk kenmerkt zich door zijn zwarte kaderlijnen, vaak opgevuld met dun gelijnde figuren. Naast een lijnendans waarmee hij mensen vaak op het verkeerde been zet, vergroot hij de verwarring door patronen en contrasterende kleuren. Verzamelaars van zijn kleurrijke werken laten vaak weten dat ze iets nieuws ontdekt hebben in een schilderij, soms pas jaren na aankoop van een werk.

De kunstenaar streeft ernaar mensen te verrassen en te verwarren met zijn kunst, net zoals hij zelf vaak in de war raakt door de normale situaties voor de meeste mensen. Hij is autistisch en probeert de bezoeker van zijn tentoonstellingen mee te nemen in hoe hij naar de wereld kijkt. De lijnen die hij trekt in zijn werken ervaart hij elke keer als reis, zo reist hij door naar de absurde romans die hij schrijft en de muziekprojecten waar hij aan meewerkt. Hij is van die verwarring gaan houden. Zijn werk is over de hele wereld getoond in galeries en diverse musea. Vrijdag 3 maart vanaf vier uur zijn geïnteresseerden van harte welkom om zijn overzichtsexpositie met meer dan 20 werken te bezichtigen. Ook te bezoeken tijdens kantooruren in de Drentse Werf- Vos van Steenwijklaan 75- Hoogeveen.

Share!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Het is alweer een tijdje geleden dat ik met mijn showband Boetlek Underground Escape optrad. Maar Zaterdag 20 Juli 2024 is het zover. Vogelpop zal...
Net uit de nieuwe Zandvliet Orange sokken! Zandvliet orange €16,00 Prachtige sokken ontworpen in samenwerking met kunstenaar Pieter Zandvliet Shop hier:    https://mascolori.nl/products/zandvliet-orange
Zandvliet Japan €279,00   Een samenwerking met Pieter Zandvliet mondt altijd uit in een prachtige maar ook interessante Mascolori. Kunst dat je overal mee naartoe...