Beste Lezer van, Mijn zoon Jordi (de imbeciel)

20 december 2022

 

Of kan ik beter schrijven, Beste Koper van mijn boek, Mijn zoon Jordi (de imbeciel)? Nou goed ik heb het nu allebei gedaan.

Naar ik mag hopen heeft u mijn boek niet alleen gekocht uit liefde voor mij als arme kunstenaar, edoch tevens uit nieuwsgierigheid naar mijn zoon Jordi.

Ik schrijf open deze brief om zoals u van mij gewend bent om aandacht te vragen voor wat ik uitspook, aandacht vragen, toch mijn drijfveer als verbeeldend kunstenaar. Maar ik vond het tijd worden alvorens mijn tweede boek medio januari 2023 uitkomt het e”en en vooral het ander uit te leggen over mijn schrijven. In feite is het niet meer als de Wereld die ik teken en schilder door te trekken naar de lettertjes die ik achter elkander zet tot een vreemde Wereld die ik laat bestaan uit vrienden, familie, buren, mensen die ik ontmoet in mijn drukke bestaan als zijnde Pieter Zandvliet, fantasie figuren die vaak al jaren rijpen in mijn schedel etc. Zo komen soortgelijke personen ook in mijn schilderijen voor. De boeken zijn eigenlijk een soort van ongrijpbare plattegronden om mijn kunst, mijn wereldje een beetje te begrijpen. Veel is waar gebeurt, zeg maar buiten wat er in mijn hoofd wordt geboren en veel is alleen in mijn hoofd gebeurt. Mijn tweede boek zal als recept één zelfde waanzin bevatten, dit boek zal vooral over koffie gaan met uiteraard Jordi in weer een glansrijke bijrol. Het boek is gesponsord door de knapste koffiebrander van zeker Europa, de rest van Werelds koffiebranders heb ik namelijk nog niet allemaal bekeken. Het boek heet oergezellig,”Koffie lekker bakkie koffie” naar de hit van wijlen Rita Corita. Buiten een dijk van een stem had Rita een krachtige voorgevel.

Ik hoop dat de kleine Wereld van mijn kunst en de schrijfsels zo een heel klein beetje duidelijker zijn geworden. Ik had deze brief beter niet kunnen schrijven want ik begin te twijfelen of mijn leven niet gewoon een moment opname is. Neem voor u deze website verlaat nog even een een kijkje in mijn portfolie, ik heb weer mijn best gedaan….

Heel veel groetjes Pieter Zandvliet

Share!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Meer informatie: https://www.dalfsennet.nl/nieuws/474549/kunstenaar-in-beeld-met-expositie-pieter-zandvliet.html#  
I made this song Little Star by Boetlek Underground Escape for my dearest wife Sandra Tum with my dear friend Serge Epskamp. I hope you will...
Pieter Zandvliet(54) is kunstenaar. Zijn schilderijen hangen tot in Miami, Barcelona, New York, Duitsland, Argentinië, Guatemala en Engeland. Hij woont met zijn vrouw Sandra in...