On the road again

3 december 2022

 

Het is pak hem eens lekker stevig beet ongeveer twee weken geleden dat de roemruchte zanger/gitarist voormalig model van kindermode maak blad de Knippie, Bo Hudson mij vroeg weer eens langs te komen in de Hippie hut te Dalfsen, Zolang het niet achter langs is, vind ik het gezellig zei ik door onze mobiele apparaten, Tegenwoordig kun je er zelfs door praten namelijk die mobiele apparaten die één iedere gebruiker tot een debiele zombie maakt, inclusief ikke. Maar goed ik ging dus naar de Hippie hut. Op mijn trouwe scooter om eens lekker te kletsen met Bo van de inmiddels behoorlijk bekende blues/rock and roll band Bacon Fat Louis. Na een knuffel en een ranzige bak Senseo koffie, moge de uitvinder ter plekke sterven aan een hoge bloeddruk, vroeg Bo terwijl hij wat onzeker met het bobbeltje in mijn oorlel zat te spelen of ik de manager van de band wilde worden. De vorige manager Pete Sandcreek was namelijk ontslagen door de nieuwe bezetting van Bacon Fat Louis. Ik heb toch geen leven, dus ik stemde er in mee. Meteen liet Bo mijn oorlelletje met rust in vrede, en gaf mij een knuffel. In al het enthousiasme probeerde ik zijn rare hoofd naar mijn kruis te duwen, maar daar trapte hij helaas niet in, volgende keer beter. Bo vroeg wel of ik er mee instemde om eerst de merchandising bij optredens te verkopen, alvorens ik echt de manager zou zijn. Aangezien ik buiten geen leven al helemaal het liefst nergens een mening over zou hebben, dat houdt zinloze gesprekken op afstand stemde ik ook hier in mee. De eerste twee optredens zouden 1 en 2 december zijn in Utrecht en Drachten. Drachten dacht ik, mijn scheve schaats maar eens uit het vet halen dus.

En zo reed ik een paar weken later weer richting de Hippie hut in mijn nieuwe leren broek, model jeans want strak en leer zint mij allerminst. Ik kocht mijn nieuwe leren broek bij de Kringloop in Dalfsen. Maar 7,50, hij zag er prachtig uit, dus zodra er niemand keek, trok ik de leernicht een pas hokje in, en ramde hem in elkaar en jatte zijn broek. Ik vergat bijna de 7,50 aan hem te geven, dus rende ik weer terug de kringloop in om de 7,50 in de jankende leer nicht zijn mond te doen. Big kick Rik de drummer en voormalig kooivechter van Bacon Fat Louis en Bo Hudson stonden de gele tour bus van de band al in te laden met instrumenten en drugs voor de reis naar Utrecht. De busreis was zeer aangenaam, niet in de laatste plaats doordat de file aan de andere kant van de snelweg was, zo gezellig al die lichtjes. Big Dick Rik was de chauffeur van de bus en tevens dj. Dit deed hij door een geweldige afspeellijst aan Bo en mij ten gehoren te brengen van geweldige garage rock and roll, stiekem speelde ik op de achterbank wat rock and roll met mijn piemel, want van goeie muziek wordt ik botergeil. Uiteraard kwam ik niet klaar, dat zou ongepast zijn. Bacon Fat Louis zouden vandaag en tevens morgen in het voor programma van de uit Misourie Springfield afkomstige Hooten Hallers spelen, hele aardige mensen, en nog geweldigere muzikanten. Ook hun merchandising verkoper was een aangename wel bespraakte man, gelukkig was hij juist deze twee dagen minder spraakzaam, wat wil zeggen dat hij mij één keer een knipoog gaf. Een Wereld vent wat mij betreft, hij had wel iets weg van Anthony Perkins die de serie moordenaar Norman Bates in de film Psycho speelt. Voor de deur van dB’S oefenstudios/bar liepen wij niet geheel toevallig Harpattack Pete tegen het lichaam, buiten een uitmuntend mond harpist schijnt Pete zijn geld te verdienen als Gigolo voor rijke dames. Wij werden ontvangen door Barry, die ons door de prachtige plek rondleiden. Na de irritante soundcheck gingen wij een heerlijke veggie burger eten, waarvan de vlammen uit mijn reet schoten. Al snel zette Big Rik Pete een genereus zelf gemaakt merchandising barretje voor mij op en begon de band met spelen. En uiteraard leverde mijn jongens een prachtig optreden af. De zaal ging helemaal los, evenals de mensen die er in stonden, te gek. Ik was uiteraard snel uitverkocht. Zeer tevreden reden wij middernacht terug huiswaarts. Het optreden in Drachten was ongeveer het zelfde, maar dan helemaal anders…….

Lees ook mijn roman, Mijn zoon Jordi(de Imbeciel)

Share!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Zandvliet Japan €279,00   Een samenwerking met Pieter Zandvliet mondt altijd uit in een prachtige maar ook interessante Mascolori. Kunst dat je overal mee naartoe...
Meer informatie: https://www.dalfsennet.nl/nieuws/474549/kunstenaar-in-beeld-met-expositie-pieter-zandvliet.html#  
I made this song Little Star by Boetlek Underground Escape for my dearest wife Sandra Tum with my dear friend Serge Epskamp. I hope you will...