Zorginstelling presenteert nieuw boek: ‘Het DNA van Oranjeborg’

16 november 2022

Het boek over Oranjeborg is geschreven door Flip Vellinga en voorzien van foto’s van Paul Bink. Aangeleverde foto

Zorginstelling Oranjeborg bracht in 2017 een monumentaal jaarboek uit, met daarin indrukwekkende portretten van de bewoners en de medewerkers. Nu is er een nieuw boek: ‘Het DNA van Oranjeborg’. De presentatie is op vrijdag 18 november tijdens een congres voor de werknemers van de zorginstelling in Studio 2 in Meppel.

Bij de totstandkoming van het 240 pagina’s tellend boek heeft Oranjeborg nauw samengewerkt met journalist Flip Vellinga. In de zoektocht naar het DNA van de zorginstelling bezocht hij de locaties van Oranjeborg in Havelte, de Wijk, Biddinghuizen, Epe en Loenen. Hij sprak met medewerkers en bewoners en kreeg zo een steeds beter beeld van de identiteit van het zorgbedrijf. In veertien hoofdstukken wordt de lezer meegenomen op een fascinerende ontdekkingsreis.

Verrassende invalshoeken

In de zoektocht werd hij vergezeld door ‘huisfotograaf’ Paul Bink uit Dalfsen, die inmiddels een grote reputatie heeft opgebouwd met zijn portretten en ook nu voor verrassende invalshoeken heeft gekozen. Nieuw is de samenwerking met Pieter Zandvliet, die met zijn illustraties aantoont een scherp oog voor details te hebben.

Directeur Henk Stokvis van Oranjeborg is uiterst content met het resultaat. „Met grote tevredenheid en vaak met een glimlach lees ik de verhalen, en zie ik daarbij de prachtige foto’s. Ik ben blij en trots op de mensen die staan voor goede zorg. Zij zijn het fundament onder dit bedrijf.”

‘Het DNA van Oranjeborg’ is een eerlijk en bij vlagen ontroerend document geworden. Een zoektocht die laat zien dat door alle lagen van de organisatie een bijzondere gedrevenheid heerst. „Uiteindelijk draait het nog altijd om de mooie dag, die wij samen beleven en waarop wij tevreden terugkijken”, constateert Stokvis in zijn voorwoord.

Het boek verschijnt in een oplage van 750 exemplaren en is fraai vormgegeven door Robbert-Jan Holterman. Oranjeborg is een zorgbedrijf met vestigingen in Biddinghuizen, Epe, Havelte, de Wijk en Loenen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Meppel.

Share!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Zandvliet Japan €279,00   Een samenwerking met Pieter Zandvliet mondt altijd uit in een prachtige maar ook interessante Mascolori. Kunst dat je overal mee naartoe...
Meer informatie: https://www.dalfsennet.nl/nieuws/474549/kunstenaar-in-beeld-met-expositie-pieter-zandvliet.html#  
I made this song Little Star by Boetlek Underground Escape for my dearest wife Sandra Tum with my dear friend Serge Epskamp. I hope you will...