Pieters Artworld nieuwsbrief April 2022

15 april 2022

Welkom op mijn nieuwsbrief voor april

            Schilderij van de maand

This is Peace ,toepasselijk zou men kunnen denken, maar helaas is dit werk ver dat ik hem maakte al toepasselijk in heden, verleden en naar het er uitziet in de toekomst. De dromers op dit doek kunnen in ieder geval dromen zonder dat ze gestoord worden door een stomme rot oorlog. Het werk is gemaakt op canvas 50×50 cm.

Tekening van de maand

 

Louis de Funes , wat heb ik moeten lachen om de films waar deze Franse acteur in speelde. Hij kon bekkentrekken als geen ander, vreemde geluidjes maken en had hij een heel eigen humor. Mijn ouders hadden een lelijke eend, dus de kenners van de Funes films begrijpen dat wij de scheurende non in haar lelijke eend hilarisch. in de mapjes tussen de schilderijen kunt u heel veel van mijn tekeningen bekijken.

KUNST OM DALFSEN 2022

Op 7 en 8 mei 2022 doe ik mee aan, “Kunst om Dalfsen”. Buiten dat er heel veel kunst te zien is van Kunstenaars in hun ateliers en op andere locaties werk ik zelf aan het beschilderen van een auto in kledingwinkel ELK Wilhelminastraat 6 7721 CH Dalfsen. https://www.elkdalfsen.nl/ Als alles mee zit worden tevens de eerste shirts van mij gepresenteerd en kunt u werken van mij zien. Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op de website van Kunst om Dalfsen. https://www.kunstomdalfsen.nl/

Mascolori Embrozes

De Embrozes staan NU online en je kunt ze Pre-orderen tot 30 April 2022. We bekijken daarna welke schoenen we in de collectie opnemen. Dus wil je zeker zijn dat je jóuw favoriet kan dragen en niet vies bent van de tijdelijke pre-order-korting sla dan nu je slag! Huiskunstenaar Pieter Zandvliet is de genius achter het Embrozes trio. Op basis van zijn schilderingen hebben we 3 zomerse Mascolori’s gecreëerd. De rozen zijn in typische Zandvliet-stijl getekend. Surrealistisch, speels en met een knipoog naar de realiteit. Rozen zoals alleen hij ze kan portretteren. De 3 kleurstellingen hebben allemaal een basis van leer in sprekende kleuren. Op het leer zijn de patronen geborduurd. Dit is allemaal tot stand gekomen door de patronen die getekend zijn in het template van een Mascolori te digitaliseren en om te zetten in een borduurpatroon. Ambacht en high-tech komen samen. Bij een van onze partners in het zonnige Portugal is het leer geborduurd waarna het naar de Mascolori-schoenmaker is verzonden. Een resultaat om van te watertanden… https://mascolori.nl/presale-embrozes
                                                                                                                                                Oranjeborg
Momenteel zijn fotograaf Paul Bink met uiteraard zijn prachtige foto’s en ik met mijn illustraties bezig aan een bijzondere opdracht voor een hele bijzondere zorg instelling. De Oranjeborg zoals deze instelling heet gaat eind dit jaar een boek uitbrengen over de instelling die zorghuizen op verschillende prachtige plekken hebben. Uiteraard bezoeken Paul en ik alle instellingen om de mensen te leren kennen, dit Oranjeborg gevoel kun je alleen maar voelen als je daar bent. En dat zal ons werk zeker ten goede komen. Mocht u meer over de Oranjeborg willen weten kunt u een kijkje op hun website nemen. https://www.oranjeborg.nl/
                                                                                                                                                     Leuke tip!
Ik luister al een tijdje online op de website van de VPRO naar oude afleveringen van de tachtiger jaren Ron flon flon radioshow van Jacques Plafond. Ik luister de programma’s van achter naar voor. Het is ongelofelijk wat er toen allemaal nog kon op de drukst beluisterde radiozender van Nederland. Het ging tegen alle truttigheid in en gaf stof tot nadenken. En raar maar waar dat doet het nu nog steeds. https://www.vpro.nl/programmas/ronflonflon.html?currentPage=37#media-group-episodes Heel veel plezier en inspiratie.
Tot de volgende nieuwsbrief, fijn pasen
Pieter Zandvliet

.

 

Share!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Het is alweer een tijdje geleden dat ik met mijn showband Boetlek Underground Escape optrad. Maar Zaterdag 20 Juli 2024 is het zover. Vogelpop zal...
Net uit de nieuwe Zandvliet Orange sokken! Zandvliet orange €16,00 Prachtige sokken ontworpen in samenwerking met kunstenaar Pieter Zandvliet Shop hier:    https://mascolori.nl/products/zandvliet-orange
Zandvliet Japan €279,00   Een samenwerking met Pieter Zandvliet mondt altijd uit in een prachtige maar ook interessante Mascolori. Kunst dat je overal mee naartoe...