Bonus Boys en de complot theorieën

23 januari 2022

Er loopt hier nu al een paar weken een kerel door het huis, die iedere dag een beetje stijver wordt, zijn rug doet heel erg pijn, een erfenis van zijn vader, die gedacht moet hebben, doe er voor mijn zoon ook maar zo één . Bij een operatie in 1978 heeft mijn zijn heup vast gezet aan zijn ruggengraat, als hij zijn shirt aanhoud zie je er niks van. Maar hij is invalide, en als hij zijn therapeutische oefening niet dagelijks doet, loopt hij vast zoals nu. En dan gaat hij aan de pijnstillers, kan bijna niks meer, behalve een beetje tekenen met veel moeite. Maar wacht eens even, “tekenen”, die vent in dat Goddelijke lichaam met charmant voorkomen ben ik, de zesenveertig jarige beelden kunstenaar Jan Willem Pieter Zandvliet.

Nou lezer, die laten we voor wat hij is met zijn kwaaltjes, ik ga het nu hebben over Wolfgang Airvent Blisset een Engelsman, Londenaar zo u wilt, die met zijn belachelijke Duitse naam ergens in Toscane woont. Soms twijfel ik of mijn vriend wel echt bestaat, maar als ik zijn naam indruk, kom ik uit op zijn Facebook pagina, tja dan kan hij er niet onderuit. Wolfgang gelooft in complot theorieën, en was hij nou maar de enige, gekkenhuizen zitten er vol mee, en dan wat er nog eens rond huppelt buiten de gekkenhuizen. Als Wolfgang iemand voor het eerst ontmoet, wie dan ook, dat ziet hij allang niet meer, ook gezicht uitdrukkingen van dodelijke verveling herkend hij niet, het enige dat tot Wolfje doordringt is als iemand weg wandelt met een hoofd vol theorieën die eeuwen terug gaan, en waar u naar alle waarschijnlijkheid niks mee kunt. Je zou kunnen zeggen Wolfje en alle anderen zijn getikt, maar ze hebben het niet over buitenaardse wezens of onze jonge heer God genaamd, wie heet er nou God naar wat hij is, ik bedoel u heet toch ook geen Mens? Nou Harry bijna, zijn achternaam is namelijk mens, “NEUK hem” hij doet er niet toe in dit verhaal, al zal het mij niet verbazen als hij er mee te maken heeft. Ik heb altijd geweigerd mij te verdiepen in de verhalen over honderd mensen die de Aarde regeren, ik ben bang dat ik net als Wolfgang alleen nog maar geïnteresseerd zou zijn in de mogelijke theorieën. Ik bedoel één ding moet ik mijn vriend nageven, de rijke familie geschiedenissen zijn behoorlijk boeiend, en in tegendeel tot Buiten aardse wezens, God en kabouters is bewezen dat de families die de Wereld in handen hebben wel degelijk bestaan, of ze daad werkelijk de Wereld regeren dat is niet bewezen, maar wel veel besproken en beschreven. Via geheime bijeenkomsten van onder andere de Vrijmetselaars, waarvan ik vroeger dacht dat deze mensen overal bouwden zonder vergunningen, wat misschien niet ver van de waarheid af zou kunnen liggen. Ik weet het niet, en al wist ik het zeker, dat zou weinig veranderen, buiten dat ik dan misschien ook iedereen tegen hun wil in wil laten mee delen in mijn complot theorieën. Mijn vader zou zeggen,”hou je kop even, ik kijk naar TV”, maar die man weet niet beter, wel kan hij vrij aardig metselen trouwens. Het is dat hij niet vanaf de bank kan metselen, anders zou hij het u kunnen laten zien, een gemiste kans.

Toch als ik hoor over de Bonus boys, heren die ook vrouwen kunnen zijn, die gigantische bonussen ontvangen, van wie is nooit helemaal duidelijk, vaak denk ik dat een directeur, politicus of welke hoge heer of dame ook, de bonus aan zich zelf schenken uit ons belasting geld. Laatst werd de directeur van het Wereld museum ontslagen wegens falen, maar hij kreeg nog wel even een bonus van een groot, achterlijk groot geld bedrag. Ik zou bij falen een gigantische trap na krijgen, maar deze mensen niet. Dan denk ik toch dat er iets helemaal niet klopt, niemand zelfs de regeer bibber piemels en klap kutjes op het Binnenhof niet, nou ja zelfs, die krijgen ook bonussen, ze zouden dus stom zijn als ze tenminste van geld houden, als ze er iets tegen zouden proberen. De complot theorieën zijn misschien toch niet zo heel raar en vreemd. Maar of mijn vriend Wolfgang het nu wel of niet bij het goede eind heeft, er veranderd niks, nog niks. Tot die tijd raad ik u aan, mocht u eens iets pikken, Voel u vooral en helemaal niet schuldig…

Bonus boys Mixed-media on paper

50×65 cm 2013

Share!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Zandvliet Japan €279,00   Een samenwerking met Pieter Zandvliet mondt altijd uit in een prachtige maar ook interessante Mascolori. Kunst dat je overal mee naartoe...
Meer informatie: https://www.dalfsennet.nl/nieuws/474549/kunstenaar-in-beeld-met-expositie-pieter-zandvliet.html#  
I made this song Little Star by Boetlek Underground Escape for my dearest wife Sandra Tum with my dear friend Serge Epskamp. I hope you will...