Slaap voetbal

18 januari 2022

Laat ik het eens over voetbal hebben, het meest populaire praatje na Corona die het weer naar de tweede plaats heeft verwezen, Ik ben zo’n ouderwetse zak die op zondagavond naar de samenvattingen op studio sport kijkt. Het rare is dat de tune van studio sport gecomponeerd door Tonny Eyk mij nog altijd niet verveeld, zelfs nog steeds boeit. Ik hoop nog altijd dat Tonny ooit een heel album in die trant zal uitbrengen. Maar goed het voetbal in onze eredivisie, het is mij bij mezelf opgevallen dat ik tijdens het kijken steeds vaker wordt afgeleid door van alles, waardoor ik met moeite naar het voetbal kijk. Als er bijvoorbeeld van alle samenvattingen twee acties een beetje boeide is het veel. Misschien heeft het te maken met het afwezige publiek vanwege de hopeloze corona maatregelen, het is niet om aan te gluren wat die jongens laten zien. Nu ben ik fan van Sparta, dus de niet Spartanen zullen waarschijnlijk denken waar heeft die idioot het over, hij heeft niet eens verstand van voetbal met zijn Sparta. Dat heet club liefde, mijn vrouw kan toch ook niet voetballen, maar ik hou wel van haar.

Vroeger had ik wat tegen mensen die alleen naar uitslagen keken, maar als ik zo naar die samenvattingen kijk, moet ik erkennen dat die mensen het misschien nog niet zo slecht bekeken hebben, of juist goed niet gekeken. En dan zijn het nog de samenvattingen, de beste momenten. En nu er dus geen publiek meer is dat vrolijk zingt of elkaar eens ongezellig de hersenen inslaat, door tribunes zakt of spelers op fruit trakteert is er ook niet iets waardoor je daar naar kijkt of luistert. Maar ondanks dit alles zal ik trouw blijven kijken, het wordt vast wel beter, veel saaier kan het niet.

Share!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Jawel Bacon Fat Louis en Pierre Saucisse (Pieter Zandvliet) treden op tijdens dit bijzonder leuke festival te Meppel. Meer informatie op: https://rootsribsbrews.nl/
Bacon Fat Louis live in Café De Stam Na een zoektocht van 10 jaar heeft de band zichzelf helemaal gevonden. Geen ingewikkeld gedoe, maar vette...
Check on youtube https://www.youtube.com/watch?v=gDr1gx9vZrg&t=7s