Sandra

8 januari 2022

Sandra is afgeleid van Sander. Sander is een jongensnaam met twee mogelijke verklaringen. Het kan een verkorting zijn van de Griekse naam Alexander. Deze naam betekent ‘de afweerder der mannen, de beschermer’.

Het is mogelijk dat de naam een oudere oorsprong heeft, er is een Hettitische koning Alaksandus bekend, die leefde rond 1300 voor Christus. De naam zou dan later vergriekst zijn naar Alexandros. Een andere verklaring is dat het een Germaanse naam is, waarvan het eerste deel ‘het ware’ betekent en het tweede deel ‘leger’.

Dit was wat ik kon vinden over de naam Sandra op het internet. U zult misschien denken lekker belangrijk die naam. Voor mij speelt de naam Sandra echter al heel lang een grote rol in mijn leven. Twee van mijn nichten heten Sandra, één van moeders kant en de andere kunt u vast al raden van vaders kant. Over mijn vaders kant geschreven, die heeft twee broers die hun zonen Ronald noemde, er waren in die tijd misschien nog niet zoveel namen als tegenwoordig.

Maar goed ik wil het hebben over Sandra, mijn huidige vrouw heet bijvoorbeeld Sandra, mijn ex vrouw heet Xandra maar dat klinkt het zelfde en het vriendinnetje voor mijn ex vrouw was ook een eveneens Sandra. Nu vind ik Sandra een leuke naam, maar mijn partners hoeven niet perse Sandra te heten. Ik heb voor de Sandra’s vriendinnetjes gehad die heel anders waren benaamd door hun ouders, bijvoorbeeld: Saskia, Juanita, Ingrid, Peggy, Ilonka, Angèles, Cao-Ying en Patricia. Sorry voor wie ik vergeten ben, dat klinkt best stoer voor iemand die excuses maakt. Het eerste meisje was eveneens een Sandra, een Baskische Sandra met een hele grote vlek van haar moeder op haar wang. Maar goed die liefde was niet wederzijds en was nog voor onze vakantie afgelopen was afgelopen. Sandra is dus afgeleid van de naam Sander, zouden de mannen dus eerst namen hebben aangenomen en daarna pas de dames? En dan is de naam Sander dus waarschijnlijk een afkorting van de Griekse naam Alexander, en zo heet onze Koning die eveneens veel met Griekenland heeft. Ik denk dat de naam Alexandra dan van de naam Alexander komt, maar helemaal zeker weten kan ik dat niet, het zou heel goed andersom kunnen zijn. En dan had je dus Koning Alexsandus die onder intimi bekend stond als Anus door dat de arme Koning door een darm aandoening erg uit zijn Koninklijke bek stonk.

Waarom ik mij onbewust tot de naam Sandra aangetrokken voel, of de Sandra’s zich tot mijn persoon zou kunnen zijn dat het, het ware leger betekend, wie het weet mag het zeggen. De dames zoeken een krijger om zich te beschermen, al ken ik ze als vrouwen die hun eigen boontjes doppen, dus het zal wel weer voor ordinair copuleren zijn.

IK zal u verder met rust laten en verder gaan met mijn onderzoek, of nee ik hou het bij Sandra.

Share!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Zandvliet Japan €279,00   Een samenwerking met Pieter Zandvliet mondt altijd uit in een prachtige maar ook interessante Mascolori. Kunst dat je overal mee naartoe...
Meer informatie: https://www.dalfsennet.nl/nieuws/474549/kunstenaar-in-beeld-met-expositie-pieter-zandvliet.html#  
I made this song Little Star by Boetlek Underground Escape for my dearest wife Sandra Tum with my dear friend Serge Epskamp. I hope you will...