Kerstmisselijk

27 december 2021

Voor zolang als ik terug kan denken heb ik nooit iets met kerst gehad.

Wat ik er als kind leuk aan vond was het eten, maar daar hoefde het voor mij geen kerst voor te zijn, eten stond altijd al boven aan mijn lijstje van aangename bezigheden waar ik naar uit keek. En verder vond ik het leuk als we van uit de lelijke eend langs weg kerstverlichting keken in tuintjes langs de weg. En de kerstverhalen vond ik mooi op school, al hoefde ik niet ieder jaar dezelfde verhalen te horen, helaas die verhalen zijn er nu nog steeds. De kerstboom vond ik lekker ruiken, maar wij hadden altijd een echte neppert, en mijn moeder deed niet onder voor de inmiddels Youtube beroemde Rotterdamse kerstboom op tuigers Tiny en Lau. Ze schold als een dokwerker tegen onze arme nep boom, voor mijn zusje en mij hoefde het hele kerst gedoe dan al niet meer, maar wij diende braaf de kerstboom beet te houden. Het is gelukkig goed gekomen met mijn moeder doordat ze na ons vertrek uit huis nooit meer een boom heeft opgetuigd, of moet ik zeggen afgetuigd ze is immers voor Feyenoord. Voor mij had ze nooit een boom in het zonnetje te hoeven zetten.

En dan de Kerstman, die nep Sinterklaas zoals ik de goede dikkerd zag, mocht ik helemaal niet met zijn irritante bel en ho ho geroep, wat een schijt figuur, kansloos. Ik vond Sinterklaas ook niet echt tof, Zwarte Piet wel, maar die is er niet meer.

Het is nu de dag na kerstmis, nee lieve lezer, het is nu niet de dag na kerstmis, maar de dag dat ik dit stukje schreef was de dag na kerstfeest. Ik ging de kerst al niet goed gemutst in, was zoals ieder jaar mijn tijd aan het verdoen met het zeuren dat ik geen zin in kerst had, en de hele jaarlijkse speech over waarom ik niet van kerst hou. U begrijpt dat de dag na kerst mijn favoriete dag van het jaar is. Edoch heeft Sandra mijn vrouw er iets leuks van gemaakt door mij wijs zoveel mogelijk te negeren. Eerste kerstdag keken wij televisie, en ontweken zoveel wij konden alle emotionele kerst gedachtes en goede daden op tv, gelukkig houd Sandra ook niet van geforceerd drama, dat is meegenomen. Op tweede kerstdag kwam Ruud een oud prof voetballer die ook niet van kerst houdt, normaal nodig ik alleen mensen met kerst uit die kerst ook geen feest vinden, maar door de covid 2021 kon dit gelukkig dit jaar niet. Ruud moest continu hoesten, wat hij normaal helaas ook heeft, maar nu extra wat vooral voor hem en zeker in deze tijd naar is. Ik kreeg aan het begin van de avond nog voor het avondmaal last van mijn darmen en zat vooral tussen de gezelligheid door kerstliedjes te schijten op ons knusse toilet. Ik verdenk mijn vrouw ervan dat ze op kneuzen valt, want Ruud is haar ex vriend, niet dat ze nu geen vrienden meer zijn, of kneuzen vallen op haar dat zou zomaar kunnen natuurlijk.

Ik kan helaas kerst niet overal de schuld van geven, hoe graag ik ook zou willen. Maar mijn darm probleem heb ik al heel lang, ik hoef er niet eens voor gegeten te hebben, er zijn weinig feesten of andere overdreven gebeurtenissen waar ik niet heel vaak minimaal de helft van de gebeurtenis zit te bouten op het toilet, gelukkig of misschien juist wel heel triest is het zelden voor gekomen dat iemand mij miste. Ik voel mij dan altijd een beetje een geest. Tegenwoordig wat minder, maar nog te vaak dwaal ik nachts door het huis met buiten jeuk aanvallen door mijn verzameling huidziektes, schijt ik ook dan geregeld een paar stevige nacht uurtjes als ik met mijn stomme kop aan de feestjes terug denk er fijn op los. En als het dan nog dunne poep was, nee hoor ik wordt verkracht door een dikke drollen dal van heb ik jou daar. Ik probeer altijd zo normaal mogelijk te lopen met mijn schrale reet als ik van het toilet kom, om maar geen rare gedachtes bij mensen op te wekken, sodemieter op!

Share!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Het is alweer een tijdje geleden dat ik met mijn showband Boetlek Underground Escape optrad. Maar Zaterdag 20 Juli 2024 is het zover. Vogelpop zal...
Net uit de nieuwe Zandvliet Orange sokken! Zandvliet orange €16,00 Prachtige sokken ontworpen in samenwerking met kunstenaar Pieter Zandvliet Shop hier:    https://mascolori.nl/products/zandvliet-orange
Zandvliet Japan €279,00   Een samenwerking met Pieter Zandvliet mondt altijd uit in een prachtige maar ook interessante Mascolori. Kunst dat je overal mee naartoe...