Een oproep voor een glimlach aan alle gemeentes

20 december 2021

“Ya no estoy aqui”, ik ben hier nu niet, vertaald uit de film die ik op Netflix keek over Colombiaanse jongeren die in Mexico stad wonen. Ze hebben Indiaanse tradities (Pro-Colombiaans)) als haardracht en dans gecombineerd met een soort hip hop stijl van kleding. Ze noemen zich Terko’s wat staat voor nooit opgeven. De muziek waar ze op dansen en die ze maken heet Cumbia.

Ik had net de pers conferentie over de zoveelste lockdown (luiken dicht) vernomen en begon te denken aan iets wat ons lieve mensen zou kunnen opvrolijken, het lijkt dat er net als voor het steeds maar muterende corona virus geen oplossing meer is om ons nog vrolijk te krijgen. Dus laat ik opvrolijken even opzij zetten, maar een glimlach terwijl u door het centrum wandelt zou al mooi zijn, een beetje niet besmettelijke positiviteit zeg maar. En terwijl ik naar de dansende Colombianen keek ontwikkelde er in mijn rare kop langzaam dit idee.

Namelijk het idee om een film te maken, of eigenlijk om een kunstenaar bijvoorbeeld Arno Coenen die van alles iets vets weet te brouwen, een film te laten breien van allerlei mensen van over heel de Wereld die dansen. Bijvoorbeeld Moderne dans, house, klassiek ballet, streetdance uit verschillende tijden, headbangers, charleston, twist, volksdansen, dansende begrafenis stoeten uit Afrika, ballroom, rolstoeldansen en verzin het maar welke dansen. Als de netwerken op internet iets bewijzen is het wel dat de meeste mensen van dans houden. Hang weerbestendige schermen op, of in het centrum van een dorp één scherm zonder muziek want daar speelt smaak een grote rol, en tegenwoordig heeft iedereen zijn lievelingsmuziek zelf wel bij zich.

Het zou helemaal tof zijn als die schermen er altijd zouden blijven hangen, de film kan uiteraard om het jaar vervangen worden door weer een nieuwe film met dans. Buiten dat ik er van overtuigd ben dat mensen er een beetje blij van worden denk ik dat het ook goed is voor de danscultuur,

Vind u dit een leuk idee stuur dan dit stukje vooral door bijvoorbeeld naar uw gemeente, vrienden en/of de regering.

 

Met dansende groet Pieter Zandvliet

Share!

Facebook
Twitter
WhatsApp
I made this song Little Star by Boetlek Underground Escape for my dearest wife Sandra Tum with my dear friend Serge Epskamp. I hope you will...
Pieter Zandvliet(54) is kunstenaar. Zijn schilderijen hangen tot in Miami, Barcelona, New York, Duitsland, Argentinië, Guatemala en Engeland. Hij woont met zijn vrouw Sandra in...
Flowers in the field €259,00 In samenwerking met kunstenaar en vriend, Pieter Zandvliet, kwam dit zomerse model tot stand. Een prachtig boeket in roze borduursel...