Koning van de Hip hop klokken

14 december 2021

Zoals inmiddels wel bekend in ons Kikkerlandje is de laffe roof op het Lil Kleine voor zijn horloge. Niet zomaar een horloge maar een horloge van meer dan een ton Euro.

“Ja wie heeft er nu zo’n horloge om”, gilt tante Truus en vele met haar. Nou iemand die zo’n horloge kan en wil betalen denk ik, of die hem stelen uiteraard. Dan zou men kunnen zeggen waarom maakt men horloges die zo duur zijn, degene die hem kopen lopen dan gevaar vermoord te worden voor hun trotse aankoop. Men koopt zo’n horloge niet omdat hij de meest exacte tijd aangeeft, het is een juweel en daar maak je de blits mee, wat dus steeds moeilijker wordt en waarschijnlijk altijd al link is geweest. Lang geleden net na de eerste Wereldoorlog toen ik jong was droeg ik een gouden Rolex, niet van mij maar van mijn vriend Ricardo Suares. We gingen stappen in het Rotterdamse Nighttown en ik mocht zijn horloge om. Het horloge was hartstikke nep, net als de playboy die hem om zijn pols had. En het uurwerk was ook nog eens vastgelopen waardoor het mormel dus echt alleen om indruk te maken, als u zich dan bedenkt dat ik vaak maar net geld had om Nighttown binnen te komen en mij tegoed deed aan water uit het fonteintje op het toilet tussen het dansen op Acid house en vrolijke hip house door, begrijpt u hoe ik mij al heel snel voelde met mijn Rolex daar in Nighttown. Een mooi meisje liep langs mij en keek mij met een glimlach aan, een artistiek meisje die waarschijnlijk helemaal niet zat te wachten op een kereltje met een nep Rolex of een echtte. Gelukkig keek ze niet naar de pols waar het horloge zat. Ik frommelde het horloge in mijn zak. Voor ze dansend tussen de andere dansende verdween keek ze nog een keer lief om. Ik kon haar natuurlijk dansend volgend om te vragen of ze een glaasje kraanwater wilde, dan moest ze het glas er maar bij bedenken. Maar ik ging lekker dansen hopende dat men mij verder met rust liet. Ik heb dus helemaal niets op iemand aan te merken die graag een mooi horloge draagt. En zeker een rapper, dat is een tweede natuur voor die mannen. Uiteindelijk is er natuurlijk maar één legendarische rapper die boven alle rappers uitsteekt wat uurwerken betreft, namelijk Flavor Flave van Public Enemy die geweldige keukenklokken om zijn nek had bungelen, En die kon rappen en dansen als de beste, maar die grote klok maakte het wat mij betreft allemaal nog veel knapper. Ik hoor de man nog schreeuwen,”Yeah Bwoooooy” tijdens een optreden samen met Ice T in Amsterdam. Inmiddels is Flavor zestiger en draagt hij nog steeds een klok om zijn hals, wat kleiner maar nog steeds goed zichtbaar. Ik weet niet wat zijn klokken kosten, en of men hem er ooit van heeft willen beroven, hij blijft koning der Klokken voor mij….

Share!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Het is alweer een tijdje geleden dat ik met mijn showband Boetlek Underground Escape optrad. Maar Zaterdag 20 Juli 2024 is het zover. Vogelpop zal...
Net uit de nieuwe Zandvliet Orange sokken! Zandvliet orange €16,00 Prachtige sokken ontworpen in samenwerking met kunstenaar Pieter Zandvliet Shop hier:    https://mascolori.nl/products/zandvliet-orange
Zandvliet Japan €279,00   Een samenwerking met Pieter Zandvliet mondt altijd uit in een prachtige maar ook interessante Mascolori. Kunst dat je overal mee naartoe...