Van Rembrandt tot Pokémon

10 december 2021

Ik heb helemaal niks met complottheorieën, het zit allemaal net te goed in elkaar. En van mensen die ik ken die zich er in hebben verdiept weet ik dat ze er volledig van door draaide, het ging hun leven beheersen. Ze zagen werkelijk overal iets achter en werden er niet gelukkiger van. Ze werden zelfs onuitstaanbaar tot mijn groot verdriet. Nu weet ik dat je niet alleen maar iets hoeft te doen als je er gelukkiger van wordt, dat is onzin. Maar het is toch fijn als je iets aan de dingen die je ontdekt op zijn minst een beetje kunt veranderen lijkt mij. En dan zeg ik wat je ontdekt hebt, maar veelal hebben andere het complot al ontdekt en kunt u zich aansluiten bij weer een enorme vaagheid. Als mensen sluiten wij ons al aan bij geloven, gedwongen of ongedwongen. Erger nog je wordt geboren en bent waar je geboren bent, doordat een stel eikels landsgrenzen hebben bedacht. Je kunt er misschien trots op zijn, tevreden of je wil zo snel mogelijk emigreren, het maakt vaak geen reet uit wat we doen.

Ik hoor zelf bijvoorbeeld bij de kunstenaars, waarvan 1 procent daadwerkelijk van zijn kunsten kan leven. Ik ben er het levende bewijs van dat ik er misschien niet van kan leven, maar er blijkbaar ook niet dood van ga, nog niet. Zelf vind ik het eigenlijk alleen maar fijn om kunstenaar te zijn als ik in mijn atelier/jongenskamertje fijn met mijn werk bezig te zijn. Alles wat er bijkomt kijken vind ik vreselijk als verwende maar armoedige westerling. Ik ben inmiddels vanaf 1994 serieus bezig met kunst en weet eigenlijk nog steeds niet wat ik nou voor mijn werken moet vragen, ja ik weet het wel geld maar niet hoeveel. Collega’s hebben soms schema’s van wat ze over een paar jaar kunnen gaan vragen voor hun werken. Nou als ze een beetje talent hebben kunnen ze beter gewoon wachten tot pak hem eens lekker vast vierhonderd jaar na hun dood, ik bedoel onze regering koopt maar even een schilderij van wijlen heer Rembrandt een werk van 150 miljoen Euro. Zogenaamd als investering in de kunst. Maak er een leuke foto van en stuur die op poster formaat naar alle Nederlanders, dan ben je goedkoper uit. Nog beter als wij het bij de kunsten houden kun je het geld investeren in musea, door ze allemaal gratis of heel betaalbaar voor iedereen maken, dat valt best wel te beveiligen. Zo investeer je in een groter publiek, gaan er met de jaren meer mensen van kunst houden. De museum winkels hebben meer publiek en meer kans op verkoop. Ik denk dat de kunst dan alleen maar dichterbij de mensen komt, en dan mogen wat mij betreft de veilingen er gewoon aan blijven verdienen. Maar dit stukje zal naar alle waarschijnlijk niks veranderen aan de armoe waar de kunst in zit en zo de mensen die graag genieten van kunst en niet alleen van achterlijke bedragen die voor sommige kunst worden uitgegeven. Ik ben al met al nog steeds niet helemaal uit wat ik voor een schilderij van mij vraag, wel heb ik nog een Pokémon kaartje waar ik vier miljoen Euro voor wil vangen…..

Share!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Net uit de nieuwe Zandvliet Orange sokken! Zandvliet orange €16,00 Prachtige sokken ontworpen in samenwerking met kunstenaar Pieter Zandvliet Shop hier:    https://mascolori.nl/products/zandvliet-orange
Zandvliet Japan €279,00   Een samenwerking met Pieter Zandvliet mondt altijd uit in een prachtige maar ook interessante Mascolori. Kunst dat je overal mee naartoe...
Meer informatie: https://www.dalfsennet.nl/nieuws/474549/kunstenaar-in-beeld-met-expositie-pieter-zandvliet.html#