De bladblazer van hobby tot sport

8 december 2021

Het is mij niet gelukt de naam van de uitvinder der bladblazer op te sporen, misschien moet ik maar een oproep doen bij het immer gezellige programma Opsporing verzocht. Als die hem vinden en het leeft nog sla ik hem als nog dood, liefst met een bladblazer. Dit als dank voor het leed dat die apparaten heel veel mensen hebben aangedaan en helaas nog steeds doen. Nu ben ik sowieso geen fan van machinale geluiden die zeurderig klinken, als een verwend kind dat staat te jengelen voor zijn dertigste ijsje. Had de uitvinder van de bladblazer niet een knopje uit kunnen vinden waar je het geluid van dat zinloze ding kunt wegdraaien. Of er één had uitgevonden die geen geluid maakte, zoiets als bijvoorbeeld zijn voorganger de hark dan wel bezem. Mocht het dus nog leven dan hoop ik dat diens volgende uitvinding zijn lawaaiig sterfbed zal zijn.

Hele volk stammen lopen zichtbaar trots met vaak zelf koptelefoons op, dode bladeren te vervelen met hun geblaas, en helaas mij met al die dode blaadjes. En wat doe je nu eigenlijk, je blaast ze weg, en de wind blaast ze terug of in mijn muil als ik langs wandel.

Nu begrijp ik ook wel dat de bladblazer tot een hobby is uitgegroeid, of zelf tot beroepen, want die dingen zijn er zelfs in vrachtwagen vormen bij de gemeentes, dus afschaffen is wat mij betreft niet nodig, ieder zijn kut meug. Maak op plekken bij voorkeur terrein naast chemische fabrieken of kern centrales afgezette velden, een soort sportvelden waar de bladblazers heerlijk kunnen blazen. Dan krijg je bladblazer gildes, bladblazer clubs waar de bladblazers een logo van hun Bladblaas club op hun imitatie leren vestjes dragen. En uiteraard gratis bier voor de meestal kerels en soms meiden, want wij moeten er wat voorover hebben die lui uit de steden en dorpen te verdrijven.

Bij de Duitse medemens zijn ze trouwens al hard op weg de bladblazers uit het straat beeld te verbannen, tot de mooie momenten der geschiedenis te maken. Dan zullen ze vast met een waarschijnlijk even lawaaierige bladzuiger op de markt komen, dat heeft misschien wel iets meer zin, blaadjes in je muil minder in ieder geval. Triest dat veel uitvindingen zo overbodig zijn, de natuur zorgt zelf wel voor de beste grondstoffen, bladeren bijvoorbeeld.

Soms moet je gewoon met je poten van de natuur afblijven, en mijn gehoor is hoe dan ook natuur.

Share!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Het is alweer een tijdje geleden dat ik met mijn showband Boetlek Underground Escape optrad. Maar Zaterdag 20 Juli 2024 is het zover. Vogelpop zal...
Net uit de nieuwe Zandvliet Orange sokken! Zandvliet orange €16,00 Prachtige sokken ontworpen in samenwerking met kunstenaar Pieter Zandvliet Shop hier:    https://mascolori.nl/products/zandvliet-orange
Zandvliet Japan €279,00   Een samenwerking met Pieter Zandvliet mondt altijd uit in een prachtige maar ook interessante Mascolori. Kunst dat je overal mee naartoe...