Expositie Palthehof Museum

28 oktober 2021

Het Palthehof museum te Nieuwleusen vroeg mij of ik ten tijden van,”Kunst rondom Dalfsen” van 11 t/m 19 Augustus 2021 wilde exposeren in het museum.

Uiteraard zei ik meteen ja, en kreeg drie dagen later een rondleiding van Joke Bos door het museum die ik als liefhebber van geschiedenis en inwoner van Nieuwleusen al veel vaker bezocht. Maar met een gids is het altijd leuker vind ik zelf. Toen ik mijn buurman Rolf Dunnink vertelde over de expositie kwam hij met het idee om oude gereedschappen te verkunsten met mijn werk. Ik had er nog niet echt over gedacht, toen hij mij al twee prachtige antieke zagen in mijn handen schoof, en later nog veel meer pareltjes. Van mijn vriend de Koffiebrander van Meppel Frans de Grebber kreeg ik een koffiebrander en van andere vrienden meer gereedschappen die ik onder handen neem en nog steeds doe. De gereedschappen zien eruit als snoepjes zoals de willekeurige klusser de gereedschappen in de schappen van de doe het zelf markt ziet, als snoepjes, grote mannen of vrouwen speelgoed.

Zo kwam ik op het idee voor een groter project, en wel om uiteindelijk van de gereedschappen samen met mijn buurman waar ik inmiddels al meerdere projecten mee heb gedaan, de bouwvakker en de kunstenaar zeg maar, één kunst object te maken. We willen de gereedschappen in epoxy gieten, in een mooie vorm uiteraard. Een monument voor alle bouwers ie tijdens hun arbeid omkwamen. We hopen het werk voor wij er aan beginnen te kunnen verkopen, bijvoorbeeld aan de FNV of misschien onze regering met een warm hard naar de mensen die ons land opbouwde en nog altijd doen. Allereerst zou ik zeker een kijkje komen nemen tijdens de expositie, waar ik zelf aanwezig zal zijn. U kunt zich bij het museum opgeven voor de workshop schoen design die ik in de week van de expositie in het museum zal geven.

Tot dan

Share!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Het is alweer een tijdje geleden dat ik met mijn showband Boetlek Underground Escape optrad. Maar Zaterdag 20 Juli 2024 is het zover. Vogelpop zal...
Net uit de nieuwe Zandvliet Orange sokken! Zandvliet orange €16,00 Prachtige sokken ontworpen in samenwerking met kunstenaar Pieter Zandvliet Shop hier:    https://mascolori.nl/products/zandvliet-orange
Zandvliet Japan €279,00   Een samenwerking met Pieter Zandvliet mondt altijd uit in een prachtige maar ook interessante Mascolori. Kunst dat je overal mee naartoe...