Dalfsen Kunstlicht 2021

28 oktober 2021

Een paar weken geleden kreeg ik via het immer ruisende Whats app een berichtje van Willeke, u weet wel uit Otterlo maar alweer 12 jaar wonend in de groenste stad van Europa en omstreken. Willeke is de sterke vrouw achter de brede schouders van haar man Cees Lindeburg, u weet wel van Huishoudartikelen en speelgoedwinkel Lindenburg aan het Kerkplein te Dalfsen. Willeke vroeg of ik een paal wilde beschilderen, meteen moest ik terugdenken aan het body painten van twee naakte mannen uit een door mij verdrongen verleden. Maar Willeke bedoelde een lantaarnpaal. Die lantaarnpalen worden namelijk binnenkort vervangen door nieuwe lantaarnpalen. Willeke heeft namelijk bedacht dat de palen best beschilderd of op een andere manier door kunstenaars bewerkt mogen worden. En zo bedacht Willeke het unieke project,”Dalfser Kunstlicht”.

Haar buurvrouw van modewinkel ELK, Barbara van Nieuwenhuizen wilde ook wel een lantaarnpaal door mij beschilderd. En zo begon ik maandag aan de eerste scheve lantaarnpaal voor de winkel van Willeke en Cees. Ik had nog geen streep gezet toen mensen al riepen dat ze vonden dat ik goed bezig was. Waarschijnlijk wisten die mensen al wat ik zou gaan maken, dit in tegenstelling tot mezelf. Het is nadien die dag niet meer opgehouden met de toffe reacties en aangename gesprekjes. Wat een Wereld mensen in Dalfsen, zelfs de toeristen zijn er vrolijk. De dag vloog voorbij, Kees verwende mij met hapjes en drankjes. Willeke en Barbara vertelde dat ze voor de dinsdag een soort persdag hadden georganiseerd. RTV Oost kwam langs, de Stentor, Dalfsen,net en de Meppeler courant, ik begon haast te denken dat ik al overleden was en eindelijk Wereld beroemd. De stukjes en het filmpje van RTV Oost zijn allemaal terug te vinden op Dalfsen. Willeke heeft het voor elkaar gekregen dat mensen waarvan waarschijnlijk vele niet vrijwillig naar kunst gaan kijken er nu heel geïnteresseerd met de kunstenaars over konden praten. Iets waar veel kunstmarkten ETV het niet bij halen. Morgen probeer ik op de vrijdag mijn tweede paal die voor de winkel van ELK staat af te maken. Wat een feest kinderen in alle leeftijden gaven hun meningen, ik had bijna spijt dat ik mijn zoon Jordi niet had meegenomen. Maar goed die schrikt andere kinderen af, laten we hem maar in mijn kelder opgesloten blijven. Tot slot zou ik zeggen reis af naar het mooie Dalfsen en ga de kunstpalen bekijken die er zeker tot oktober nog zullen staan.

Share!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Net uit de nieuwe Zandvliet Orange sokken! Zandvliet orange €16,00 Prachtige sokken ontworpen in samenwerking met kunstenaar Pieter Zandvliet Shop hier:    https://mascolori.nl/products/zandvliet-orange
Zandvliet Japan €279,00   Een samenwerking met Pieter Zandvliet mondt altijd uit in een prachtige maar ook interessante Mascolori. Kunst dat je overal mee naartoe...
Meer informatie: https://www.dalfsennet.nl/nieuws/474549/kunstenaar-in-beeld-met-expositie-pieter-zandvliet.html#